EMOTIONAL SELF-MANAGEMENT (ESM):

EMOTIONAL SELF-MANAGEMENT (ESM)?

quote
"
quote

Ez a módszer a Gondolatmező fogalmának terápiájára épül.Amikor elménk egy bizonyos gondolattal foglalkozik, eredményként nem csak különböző érzelmeket teremtünk, hanem bizonyos gondolatok is létrehoznak egy energia mezőt.

Közismert, hogy mindenegyes gondolat egy bizonyos energia frekvenciát teremt. Különböző, erős érzelmekhez kapcsolódó gondolatmezők megzavarják vagy blokkolják a test energia áramlását. Ezek az akadályok bekódolják a megtapasztaltat, és amikor a gondolatmező újra teremtődik, pld. ha gondolva az eredeti megtapasztalásra, akkor a bekódolt emléket az illető érzelmileg újból átéli. Olyan jellegű tünetek mint pld a félelem, megszállottság, rémálmok, visszatérő negatív gondolatok, aggodalmak vagy fizikai szintű feszültségek akkor jönnek létre, amikor az illető az erős érzelmi megtapasztalásokat nem tudja természetes módon elengedni.

Az ESM-módszer kezeli és elősegíti a múltbeli, jelen vagy akár a jövő szorongásainak elengedését, és egy pozitív gondolat folyamatot hoz létre. Az illető először a lehangoló érzéshez kapcsolódó gondolatot idézi elő (düh, félelem, bűntudat, gyász, stb.), majd ezt követően újjhegyével gyengéden ütögetni kezdi saját testén az akupunktúrából ismert megfelelő kezelési pontot. Az újjhegyel való ütögetés közvetíti a blokk felszabadításához szükséges energiát és hozza létre az egyensúlyt.

A test energiája poláris - egy pozitív és negatív pólus, akár egy elem, vagy egy mágnes északi és déli pólusa.

Amikor egy személy elektrómágneses polaritása fordítva működik, ez akadályozza és blokkolja a gondolatok, érzelmek és viselkedések változtatásának megkisérelését. Ez egy önmagát szabotáló folyamat. Lehangoló érzelmek, negatívitás és más fájdalmas ismétlődő esetek. Ennek az önmagát szabotáló helyzetnek a korrigálása bizonyos az akupunktúrából ismert pontokon történő újjhegy gyengéd ütögetése által következik be, miközben a személy egy bizonyos szándékot tartalmazó gondolatra irányítja figyelmét. A negatív vagy nem produktív gondolat helyett a személy egy pozitív gondolatot hoz létre.

Az ESM természetesen nem csodaszer, mégis nagyon hatásosan csökkenti vagy akár meg is szüntetheti az érzelmi szorongásokat. A más terápiák iránti akadályokat is eltávolíthatja. Az ESM lényegében az akupunktúrának a lélektani változata, csak éppen tűk használata nélkül.